Забележителности

Апартаментен комплекс „Простор“ е разположен в богат на природни и исторически забележителности район. Впечатляващите скални църкви, разкошната ботаническа градина в Балчик и дворецът към нея, Яйлата, Шабленското езеро, край което живеят редки видове птици, великолепният нос Калиакра – северното Черноморие е истински рай за любопитните пътешественици. Защо да не съчетаете почивката с приключения и научаване на нови неща по забавен и приятен начин? 

н.Чиракман 

Името му означава „факел“. Намира се на 3 км от Каварна, в неголемия залив под него има чудесен плаж, рибарско селищи и малко яхтено пристанище.

Етнографски комплекс – Каварна 

Любителите на историята и старите занаяти ще останат очаровани от посещението си в етнографския комплекс на Каварна.

Старите чешми

12 чешми, покрай които всеки пътник може да спре и да почине, преди да продължи към морето, са били построени някога в Каварна. Днес от тях са останали само 6. Най-старата е градската чешма, направена през XV век. Най-популярна и до днес е Сребърната чешма – местните вс...

Църкви и скални манастири  

Църквата „Свети Георги“ е най-старата, запазена, възрожденска сграда в Каварна. Построена е през 1836, опожарена е през 1877 година по време на въстанието в града.

Хамам

Хамамът в Каварна е изцяло реставрирана и превърната в музей турска баня. Построена е през XV век, цялата от камък, с масивен купол и е съхранена до най-малки подробности.

Плажът на Каварна

В миналото градът не е имал плаж. Той е създаден изкуствено през XX век, в закътана лагуна, обградена от зеленина.

Балчик – дворец и ботаническа градина 

Компексът е построен строен около 12 години и е замислен като лятна резиденция на румънската кралица Мария.

н. Калиакра

Красивият нос – така се превежда името на нос Калиакра от гръцки – се врязва навътре в морето цели 2 километра.

Аудио-визуален център „Онгъл“

Той се намира в село Българево и целта му е да популяризира българската история, разказвайки части от нея по модерен, интересен за младежта начин.

Болата 

Този плаж е истинско малко бижу. Намира се в един от най-красивите заливи по българското Черноморие, от северната страна на нос Калиакра.

Яйлата

Националният исторически резерват „Яйлата“ се намира на 18 км от Каварна. Представлява скална тераса, издадена над морето.

Камен бряг

Само на 2 км от Яйлата се намира село Камен бряг. Не го подминавайте. Прекосете село и стигнете до самия морски бряг.

Крапец 

Едно от най-спокойните места за почивка на нашето Черноморие. Селото е малко, потънало в зеленина.

Шабла – н. Шабла; Шабленско езеро, Езеришко езеро; Шабленска тузла 

Шабла е малко градче, запазило своите ниски къщи китни дворове и цялото спокойствие на отдалечено от големите градове и курорти място.

Тюленово

Селото е малко, спокойно, с много красива природа.